ini File dan Kamera Ayarları

VYP Programında, Kamera ayarlarının (pozlama sürese, çalışma frekansı, fps oranı vb…) programa bildirildiği arabirime ini File dan yükleme özelliği eklendi.

Önceki versiyonlarda, Klasör ya da Kamera şeklinde olabilen seçeneklere son olarak ini File seçeneği eklendi. Sahadaki çalışmalarda, görüntü alma işlemleri genellikle uEye kamera programlarından olan uEye Demo ile gerçekleştirilmekte, daha sonra oradaki değerler VYP programına bildirilmekteydi. Şimdi 2 işi tek bir defada yapabilmek için, uEye kamera ayarlarını direk olarak yükleme seçeneği eklendi.  Bunun en büyük avantajı IR Filter, Red Gamma Gain, Hotpixel Correction vb. tüm değişkenleri VYP içinden de ayrıca set etme zorunluluğunu ortadan kaldırması oldu. (Aksi halde Kamera üreticisinin sağladığı tüm fonksiyon seti için ayrı bir arayüz yapmak gerekecekti. Bu da neredeyse imkansız bir iş)

Son olarak, ini file yüklendikten sonra, kullanıcı isterse VYP üzerinden ayarları dilediğince değiştirebilecek. Örneğin ini file olarak yüklenen dosyada pozlama değeri 23.07 ise, kullanıcı bunu 24.01 gibi bir değere çektiğinde, tüm diğer ayarlamalar ini file dan gelmek kaydıyla, sadece pozlama değeri yeni değerine göre set edilmiş olacak.

Sonuçta uEye Demo ile alınan görüntünün birebir aynısı VYP içinden de alınmış oluyor.

ini File üzerine

ini file, en eski windows versiyonlarından beri oldukça yaygın olarak kullanılmaktaydı. Birçok program geliştirme ortamı (VB, Delphi, VS…) ini file işlemleri için API sunuyorlardı. Zamanla ini file yerini önce registry kaydına, daha sonra  özellikle .NET yaygınlaşmasıyla birlikte xml dosyalarına bırakmıştır. (Dolayısıyla VS gibi .NET tabanlı güncel IDE ler  daha az api desteği sunmaktadır)  Buna rağmen ini File, gerek eskiyle uyum, gerek basit oluşu yüzünden hala güncelliğini ve yaygınlığını korumaktadır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir