Blog Hakkında

Buradaki Blog sayfaları, Mavis tarafından yapılan günlük aktivitelerin yer aldığı resmi olmayan (unofficial) bir blogdur. Zaman buldukça, yaptığımız faaliyetler hakkında günlük bilgilerle güncellenecektir.

Blog da müşteri bilgi gizliliği politikamız gereği, bazı makalelerde müşteri isimleri ve fotoğraflar yer almayabilir. Buna rağmen adı geçen tüm projeler, Mavis tarafından gerçekleştirilmiş veya üzerinde çalışılan gerçek projelerdir. Bizimle iletişime geçilmesi halinde herhangi bir proje hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Belirtmek isteriz ki; burada okuyacağınız tüm yazılar -blog sitelerinin doğası gereği- çoğu kez 2. bir okuma bile yapılmadan, hızlıca yayımlanmış yazılar olacaktır. Dolayısıyla imla hataları anlatım bozuklukları vb. eksiklikleri olabilir. (Blog güncellemek , yeni makale girmek, güncel resimlerle desteklemek gibi işlemler için gerçekten çok az zamanımız vardı)

Her şeye rağmen, olabildiğince hızlı ve güncel bilgilerle girdiğimiz bu blog sayfalarından bile günlük görüntü işleme aktivitelerimiz hakkında yeterli bilgi sahibi olunabilir.

Mavis olarak, işimize ne kadar profesyonel olarak yaklaşırsak yaklaşalım, içimizdeki amatör ruh her zaman var olduğundan ve yaptığımız işi gerçekten severek yaptığımızdan buradaki blog paylaşımlarını uygun gördük. Diğer yandan araştırıp da Mavis hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler (varsa) bu sayfaları takip ederek nelerle uğraştığımızı (güncel ve geçmiş) öğrenebilir, firmamız ve projelerimiz hakkında bilgi sahibi olabilir, hakkımızda hayli güncel bilgilere ulaşabilir. Bu, çoğu kez benim kişisel olarak ta eksikliğini hissettiğim bir durumdu. Herhangi bir firmanın web sitesine girdiğimde, iyi tasarlanmış bir siteyle karşılaşsam dahi, sitedeki içerik reklam / pazarlama mantığı ile hazırlandığından, aklımdaki soru işaretlerini gidermem mümkün olmayabiliyordu. Blog sitesini, ayrı bir sunucu da ayrı bir adreste yayımlamak yerine, kendi web alanımız altında yayımlama sebebimiz, işte bu açıklığı müşterilerimize, firmamızı araştırmak isteyenlere, hatta rakip firmalara sunmak, sıcak samimi bir paylaşımda bulunmaktı. Bu açıklık politikamızı bu kadar rahatça sunmaktaki hevesliliğimiz, bu alanda kendimize ne kadar güvendiğimizin de bir göstergesi olacaktı. (Sadece kendi sektörümüzde -görüntü işleme- değil, diğer hiçbir sektörde / firmada, günlük çalışılan proje aktivitelerinin internet gibi tüm dünyaya açık bir ortamda paylaşıldığını görmedik.)

Yine belirtmek istediğiz bir diğer konu, bilgi paylaşımı konusundaki tavrımızdır. Yine alışılagelenin tam tersine, bizimle iletişime geçen amatör/profesyonel herkes ile bilgi paylaşımı yapmaktan gurur duyduğumuzu belirtmek isteriz. Burada yer alan çözümler, makaleler, uygulamalar zamanla arama motorlarında yer alacak ve ticari olarak marka bilinirliği (Mavis) yanısıra, HALCON, görüntü işleme, yapay görme gibi teknik konularda da etkin bir blog olacaktır. Belki zamanla daha doyurucu içeriklere daha çok insana ulaşılır.

En azından biz böyle bir umudu taşıyoruz…

 

 

Blog Hakkında” üzerine 5 düşünce

  1. Merhaba iletişim ile ilgili bir bölüm bulamadığımda buradan size ulaşmak istedim. Merak ettiğim konu stajyer alıyor musunuz?
    Teşekkürler.

  2. Şirket politikamız olarak, stajyerlere ya da görüntü işleme konusunda çalışmak isteyen amatör / profesyonel herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaz dönemi için stajyer kadromuz şimdilik dolu gibi görünmekle birlikte staj yapmak istediğiniz tarihleri bildirirseniz, bir değişiklik olması durumunda tekrar sizinle iletişime geçebiliriz.
    İyi Çalışmalar.

  3. ÖNCELİKLE PAYLAŞILAN BİLGİ İÇİN COK TSKLER MUSTAFA BEY SİZE OLAŞA BİLİCEM 1 NUMARA VARMIDIR YADA BENIM MSN ADRESIMI EKLEYIP GÖRÜSE BİLİRMİYİZ LAZERLİ KAMERALI DERINLIK ÖLÇME CIHAZI İÇİN COK ACIL CVP YAZARSANIZ COK SEVİNİRİM TSKLER …!

  4. iyi günler. görüntü işleme ile ilgili bir bitirme projem bulunmaktadır. yardımcı olabilirmisiniz acaba?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir