MAVIS, Ülkemizde en çok kameralı kontrol (Yapay Görme) uygulaması gerçekleştiren firmadır. Web sitesinde görüntü işleme uygulamaları hakkında açık kaynak kodlarına kadar her tür paylaşımda bulunan tek firmadır. İlgililere (Amatör/Profesyonel) her tür yardımı/paylaşımı karşılık beklemeksizin sunan, distribütörü olduğu ürünlere al/sat dışında katma değer katan, her tür platform için (windows, mac, unix) teknik destek veren bir firmadır. Projelerde birlikte çalıştığı iş ortakları ile öğrenme/öğretme modeline açık, karşılıklı iyi ilişkiler geliştiren, rakipleri tarafından bile tavsiye edilebilen bir firmadır. Belki tüm bunların bir sonucu olarak, gayet yüksek oranlarda marka bilinirliğine sahibiz. Google da konuyla ilgili tüm kelimelerde, ilk çıkan firmayız.
İlk kez karşılaştığımız insanlarla yaptığımız görüşmelerde “Biz sizi tanıyoruz”, “Hakkınızda çok şey duyduk”, “Sizi tavsiye ettiler” gibi cümleler duyuyoruz ve bu bizi mutlu ediyor. Bazen hiç tanımadığımız kişiler firma yapımız ve çalışanlarımız hakkında bilgi edinmek istiyor. (Çalıştığım ya da takip ettiğim bir firma personeli hakkında bilgi sahibi olma isteği bence de haklı bir istektir) Bu yüzden çok ta resmi olmayan bir formatta personeli tanıtmak istedik.
Mavis Personel Listesi (Biz Kimiz)
Mavis, tamamı teknik personelden oluşmuş bir firmadır. Aktif olarak çalışan personelimiz hakkında kısa kişisel bilgiler içeren birkaç satır bilgi verelim.
Müjdat ARABACIOĞLU
ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimlerinden sonra, UMASS (University of Massachusetts)’de doktorasını tamamlayıp bir süre çalışıp Türkiye’ye döndüm. Arçelik ARGE kurucu ekibi arasında yer aldım. Takip eden yıllarda teknoloji alanında faaliyet gösteren birkaç firmanın yönetiminde yer aldım. 1997 yılında yapay görme alanında faaliyet gösteren firmamızı kurduk ve 2006 yılında yeniden yapılanarak MAVIS (MAchine VISion)’i hayata geçirdik. Halen sadece görüntü işleme çözümleri geliştiren firmamızda yönetim, finans, müşteri ilişkileri ve organizasyon ile ilgilenmekteyim.
Kağan ARICI
Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun oldum. Okul döneminden itibaren yazılım geliştirmeyle ilgilendim. Burada MAVIS olarak işimiz sadece yazılım geliştirmek değil, mekaniği konstrüksiyonu elektrik elektroniğiyle birlikte komple bir sistem geliştirmektir. Ayrıca bu sistemin baştan sona her aşamasında bulunmak gibi bir avantajı var, ufkunuz her zaman genişliyor, tecrübeniz kısa zamanda fazlaca artıyor. Görüntü işleme gibi spesifik bir konuda sistem geliştirmek, kafa yormak, çeşitli çözümler üretmek ve uzmanlaşmak da ayrı keyif veriyor. Değişen müşteriler / projeler, her projenin dinamiklerinin farklı olması, sürekli araştırma geliştirmeye ihtiyaç duyulması gibi dinamik etkenler, ürettiğimiz projelerin (ve de bizim) tekdüzeleşmesini önlüyor. Her projede, görüntü işleme kodlarımızın çoğunu yeniden yazıyoruz ve hızlıca entegre edebiliyoruz.
Yasin ARABACI
Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunuyum. Üniversite eğitimimden bu yana yazılım geliştirmeyle ilgileniyorum. 2016 yılından beri MAVIS’te görüntü işleme ve masaüstü uygulama yazılımları geliştiriyorum. Projelerin gelişim sürecinde bir yazılımcı olarak temel göreviniz Görüntü işleme algoritmalarını oluşturmak, bu algoritmaları içeren yazılımları geliştirmek oluyor. Bunun yanı sıra mekanik sistem ve görüntü alma şartlarının belirlenmesi, doğru aydınlatma tercihi yapılması gibi süreçlerde rol almanız da gerekebiliyor.
Emin BAĞDİGEN
2008 yılında girdiğim Işıklar Askeri Hava Lisesi’ni bitirdikten sonra 2012 yılında Hava Harp Okulu Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne geçtim. 2016 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. Mezuniyetimin hemen ardından Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Yüksek Lisansa başladım. Robotların ve makinelerin günlük hayatta insanların yerlerini almaya başlaması, hatta bir insan gibi davranışlar göstermesiyle görüntü işlemeye olan ihtiyaç artmış ve görüntü işleme, bilim dünyasındaki en popüler konulardan biri haline gelmiştir. Hızla gelişen bu teknolojide, robot ve makinelerin gözü olabilmek ve teknolojiyi bir adım daha ileri götürme hedefi, benim için büyük bir motivasyon kaynağı haline gelmiş ve büyük ölçüde bu konuya yönelmemi sağlamıştır. Sürekli değişen problemlere karşı çözüm üretmeye çalışmak, yaptığım işin olağanlaşmasını engellerken, kişisel gelişimime de büyük katkı sağlamaktadır.
Ömer YILDIZ
Yüksek öğrenimimi Amerika’da tamamladıktan bir süre sonra Türkiye’ye döndüm ve burada elektronik kart/devre tasarımı ve projeler yapıyorum. Genelde PIC serisi mikrokontroller kullanıp, ihtiyaca uygun hemen her tasarım geliştiriyorum. MAVIS ile USB 2.0 / 3.0 / Seri / Kablosuz dijital giriş çıkış birimler, ADC, DAC, Encoder devreleri, sensörler gibi yardımcı elektronik bileşenleri geliştirdik. Elektronik devre tasarımı, programlanması, yeni versiyonların geliştirilmesi gibi işlemleri kendi bünyemizde yapıyoruz. PC tarafındaki (Windows, WEB) yazılım ve sürücülerinin de kendi bünyemizde yapılıyor olması bize esneklik ve fiyat avantajı sunmaktadır. Müşteri ya da iş ihtiyaçları dışında, ARGE, sadece zevk (oyun gibi) amaçlarla da farklı ürün geliştirmelerim devam ediyor.
Alp Eren Aydın
Düzce Üniversitesi Makina Bölümünde öğrenim gördüm. Çıraklıktan yetişme elektrikçi olduğum için otomasyon ve mekatronik alanına yöneldim. 2011 ve 2016 yılları arasında Oto Dizayn alanında; Mobil Banka, Mobil Hastahane, Ambulans vb. projelerde AR-GE ve üretim sahasında yer aldım. MAVIS’e kabulümden sonra da; fuarlar ve müşteri sahalarında, çeşitli teknolojiler ile çalışma ve deneyim sahibi olma fırsatını yakaladım. MAVIS olarak sunduğumuz hizmetlerde; Teknik Destek Donanım kısmı ile ilgilenmekteyim. Kalifiye kadromuz ile; bilgi ve tecrübelerimizi yansıtabildiğimiz, çözüm odaklı projeler sunabildiğimiz, profesyonel çalışma ortamında bulunduğum için kendimi şanslı hissetmekteyim.
Başarılarınızın devamını dilerim. Kolay gelsin.
02165651499 _05394770852 telefon açarsanız ürün yaptırmak istiyorum
defne yaprağı işleme tesisimize yaprak ayıklama otomasyonu almak istiyoruz.
Kamera ile kalite kontrol takibi yapmak istiyoruz.
ben kocaeli üniv. mekatronik mühendisliğinde okuyorum. yapay görme alanında kendimi geliştirmek istiyorum. öğütlerini almak için Aydoğan Bey ile iletişime geçmek istiyorum. şimdiden teşekkür ederim
e-posta adresim : apacal63@gmail.com
Merhaba ben bilgisayar mühendisliği yüksek lisans öğrencisiyim.
Hocamız bizden kamera kalibrasyonu ile ilgili kod yazmamızı ve bunu derlememizi istiyor ve bunu final olarak sayacak.
Eğer elinizde kalibrasyon ile ilgili bir takım kod ver ise ve bunu çalıştıracak programı yazarsanız sevinirim.
Utana sıkılı sizden bu konuda yardım istiyorum ama başka çarem yok,ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
abi merabalar.
sizden bi ricam olacak sitenizi inceledim gayet güzel.bende bi mikroskop kamera var ben bu mikroskop kamerayı bi resim üzerinde elle gezdirecem ben gezdirdikce bi yazılımla otomatik olarak vidyodan resimler alacak ve onları birleştirerek büyük bi resim yapacak yazılım var mıdır yoksa nasıl yapılır yapabilir misiniz. mesela bi harita üzerinde gezdiriyorum diyelim başla değiğimde kamera hareketlerine göre parçaları birleştirecek türden birşey böylelikle çok detaylı devasa resmler elde etmiş olacam google aerth bu işi nasıl yapıyor mesela
Yardımcı olursanız çok sevinirim.benim ihtiyacım multimetrenin ekranından rakamları,kamera ile okuyup ( örnek: 0.30 mV–100.0 V vb.) excel hücresine alt alta yazmak.bu konudaki yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bitmiş ürün metal kapak kontrol yapılası için kamera sistemi kurdurmak istiyorum
Başarılarınızın devamını dilerim.
Ayrıca acaba barkod yazdırma,okuması mantığı ile alakalı bilgi verebilirmisiniz basit bir sayaclı barkod örneği yapmak istiyorum da
Şimdiden Teşekkürler,
Kumaş kontrol makineleri üzerinde kameralı veya optik herhangi bir şekilde leke , çizgi gibi hataları kontrol eden ve makineyi durdurmak veya işaretlemek şeklinde müdahalede bulunabilen bir sistem ile ilgileniyorum . Amaç insan kontrolünden otomasyona geçerek hız ve kesinlik kazanmak…
Merhaba c# aforge kütüphanesini kullanarak web cam üzerinden gösterdiğimiz kagıdı(bu kagıdın 4 kösesinde 4 tane simge olucak ve bu simgeleri gördüğünde evet bu simgeler oldugunda kagıttaki verileri işleyebilirim diyecek program)bunu nasıl yapabilirim bi yol gösterebilirmisiniz
mrb ürün hakkında birz bilgi almak istiyorum benimde bir projem var ve bununla ilgili sizinle görüşmek isterim 0532 789 87 69 mustafa
Mustafa bey, hangi ürün hakkında bilgi almak istiyorsunuz? Bize telefon açarak ya da mail göndererek her tür bilgi alabilirsiniz.
Uğur Bey; AForge kütüphanesini bilmiyorum.
İyi Çalışmalar.
Merhabalar defne yapragi ayiklama sistemi yaptirmak istyorum yardimci olursaniz sevinirim.
Tebrikler arkadaşlar yolunuz açık olsun çalışmalarınızda başarılar dilerim.
İbrahim
Sizleri Tanima Sansimiz Olacak iNSALLAH.Tuttugunuz Bu Yolda Basarilarinizin Devamini Dilerim Hayirli isler.Bana da C/C++ oyrenmede (Visual Studio ile calismak istiyorum)yardimci olursaniz Cok Sevinirim.Tesekkurler
optik çiyim tablet bilgisayarda iki göz arası odak alma pupila ölçüsü almak için programının sizin yaptığınızı öğrendim bu konuda bilgi ve fiyat almak istiyorum
Görüntü işleme hakkında tecrübeli firmaya ihtiyacımız vardır.
iletişim numaram 0533 417 04 87
Ürünümüz için görüntü işleme konusunda desteğe ihtiyacımız var iletişime geçerseniz sevinirim Mustafa.acar@piezoelektrik.com
0532 733 89 61 beni arayabilir misiniz bir proje yaptırmak istiyorum
Merhabalar. Mekatrnik mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi görüntü işleme alanında geliştirmek istiyorum. Hangi yolları izlemeliyim? Hangi diller daha çok kullanılıyor? Teşekkürler.
Hi, this is Austin. we are a professional manufacture vision light (Line-scan light and Area-scan light) from China. I looking forward if there are any opportunity for our business cooperation on the future.