Kelepçe Varlık, Yazı Baskı Kontrolü, Pozisyon, Mesafe Ölçümleri

Mavis, çok sayıda kurulum yaptığı otomotiv sektöründeki bir firma için geçtiğimiz aylarda yenilerini de ekleyerek 17. ve 18. kameralı kalite kontrol ve ölçüm sistemini uygulamaya almıştır.

Kelepçe ve baskı kontrolü

Ürün üzerinde hem (başka bir firma tarafında yapılan) sızdırmazlık testi, hem de (bizim yaptığımız kısım) kameralı kontrol sistemi çalışmaktadır. Programın birkaç farklı şekilde çalışabilme olanağı mevcut; sızdırmazlık testi bitince PLC’den aldığı sinyal ile otomatik çalışabilir, sızdırmazlık testi devam ederken kullanıcının bir butona basması ile çalıştırılabilir. Son durumda da eğer parça OK ise ve sızdırmazlık testinden de OK sinyali alınmış ise, parçaya özgü bir barkod yazdırılır.

Parça üzerinde yaptığımız kontroller:

  • Demir üzerinde kabartılmış çizginin bulunması
  • Kauçuk üzerindeki çizginin bulunması
  • Kelepçenin takılı ve doğru yönde olması
  • Bu üçünün birbirleri ile pozisyonunun doğru olması

Kontrollerde ışık önemli bir faktör oynuyordu, çünkü ışığın metalik kelepçe üzerinden yansıması ve demir üzerindeki kabarıklıktan yansıması farklılık gösterebildiği için ışığın tipi ve açısı önemli bir unsur oldu. Daha önceki deneyimlerimizi kullanarak, ışığın tipi, açısı, kamera pozisyonları gibi konuları kolaylıkla bularak sistemin kurulumunu gerçekleştirdik.

Bütün kontrollerin OK durumu aşağıdaki gibidir.

Pozisyonların belirtilen toleranstan fazla olması ya da kelepçenin ters olması durumunda RET sonucu verilir.

Daha sonra masa üzerinde yapılan revizeler ile, baskı yapılan yazıların kontrolü de eklendi.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir