USB pratikliğinde çalışan GigE Ethernet Kamera

Türkiye distribütörü olduğumuz iDS firması, GigE uEye CP isimli yeni kamerasının tanıtımını yaptı. ueye CP; dünyadaki en küçük Ethernet kamera ve, ethernet kablosunun dışında ayrıca bir besleme kaynağına ihtiyaç duymuyor olması gibi son derece göz alıcı özelliklere sahiptir.

Tipik USB kameralarda olduğu gibi, sadece ethernet kablosunun takılması, hem data (görüntü) hem de kameranın çalışması için enerji (power) ihtiyacının karşılanması anlamına geliyor. Etkileyici derecede küçük tasarımı ile birlikte düşünüldüğünde, Yapay Görme sektöründe bol miktarda kullanacağımız bir model olması muhtemel.

Kamera hakkında detaylı bilgi ve video tanıtımları için iDS web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

USB pratikliğinde çalışan GigE Ethernet Kamera” üzerine 2 düşünce

  1. merhaba,

    yolun başında biri olarak, görüntü işleme bilsem de ekipman alımı konusunda zorlanıyorum.Bu konuda nacizane yönlendirmenizi istirham ediyorum.
    sistem şöyle,1m genişlikte konveyör bir bant üzerinde yaklaşık 20 sıra antep fıstığı var.’ adet linescan camera ile bunların çıtlak olup olmama durumlarını inceleyeceeğim.2 adet fpga zybo kartı ile iki adet line scan camera ile bu işi yapmak mı mantıklı,ya da direk single board bir bilgisayarla iki kamerayı birleştirmek mi..bu 4k pixel bir linescan camera uygun fiyata nasıl bulabilirim.bunların ikinci elleri ve uygunlukları…kısaca donanım olarak yönlendirilmeye ihtiyacım var.
    ben şimdiden çok teşekkür ederim.iyi çalışmalar dilerim.

    saygılarımla,

  2. Merhabalar, bilgisayar üzerinde 2 linescan görüntüyü alıp birleştirmek ve işlemek daha iyi olabilir. “mujdat@mavis.com.tr” adresine istediğiniz çözünürlüğü, görmek istediğiniz alanı, kameranın konulacağı mesafeyi, renk bilgisine ihtiyacınız var mı yok mu vs. yazarak linescan kamera ve lensleri ile ilgili model bilgilerini ve fiyatlarını sorabilirsiniz.
    Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir