ilk Bakışta HALCON 10 a

HALCON 10, birçok yeni özellikleri ile birlikte neredeyse hazır. Final Release olmadığı için, yorum yapmak için henüz erken olmakla birlike, HALCON 9.0.2 ye göre radikal bir değişimden bahsetmek zor. (HALCON 7 den HALCON 8 e geçiş, gerek HDevelop ortamı, gerek Engine kısmına yapılan değişiklikler ile ciddi bir ilermelemeydi. HALCON 9.0 a geçişte, HDevelop daha kullanışlı hale getirilmiş, COM türü bileşenlerden .NET arabirimine geçiş daha fazla desteklenmişti.)

Alpha versiyonun ilk testleri sırasında göze çarpan yenilikler

Hedevelop ortamı gerek yetenek gerek görsellik açısından daha da geliştirilmiş. Burada da radikal bir değişimden bahsetmek zor olmakla birlikte, getirilen yenilikler HDevelop kullanımını daha da zevkli hale getirmiş.

Measurement Assistant

Daha önceden var olan assistant pencerelerine yeni eklenen Measurement asisstant, ilk kullanımda tüm ölçüm işlemlerine hizmet edebilecek yetenekte görülüyor. özellikle Fuzzy measurement öğeleri içermesi, World coorditanes işlemlerini (px, mm) otomatik yapabilmesi gibi avantajlar, programcının işini olabildiğince hafifletmiş.

Editördeki Yenilikler

Editör, code insight kısmına yenilikler getirmiş. Daha önce 9.0.2 de getirilen yenilikler biraz daha iyileştirilmiş. Gelişmiş editörlerde (mesela Visual Studio) olduğu gibi değişkenleri de içeren daha zengin bir code insight seçeneği gelmiş.

Runtime Yenilikleri

Program output windows yardımıyla, çalışan her bir satırı ve detay bilgilerini artık yeni bir pencerede izleyebiliyoruz. Statusbar da hint olarak görünen bilgiler, daha da zenginleştirilerek yeni pencereye taşınmış. Artık hangi operatör bloğunun ne kadar sürede çalıştığını anlamak vb. işlemler için Count_seconds ile milisaniyeleri saymaya son 🙂

Diğer tüm yenilikleri MVTec kendi sitesinden duyuracağı için Alpha test sonuçlarına burada ayrıntılı olarak girilmemiştir. Zaten MVTec bu aşamada HALCON 10 lisansının dağıtımını da sınırlamıştır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir